La programació anual s’obre aquest mes de gener amb Tomàs Morell Brenner
Juan López Fernández, més conegut com a Jan, és l’autor d’un dels personatges més icònics del còmic del nostre país: Superlópez. Va ser veí del Masnou durant molts anys i l’exposició inclosa dins la nova temporada d’arts visuals per al 2024 vol recuperar aquest vincle amb el municipi i reivindicar el talent i la personalitat d’un gran creador d’historietes a través de tres de les seves creacions principals: la divertida sèrie medieval Don Talarico, la relectura dels contes clàssics que va fer a Pulgarcito i les famoses aventures de Superlópez, una paròdia tendra i humana del superheroi per antonomàsia. Després de tota una vida dedicada a les vinyetes, aquesta mostra al poble on va viure durant molts anys vol ser un homenatge al seu prolífic recorregut.
L’obra de la prestigiosa il·lustradora masnovina Luci Gutiérrez també forma part de la programació d’enguany. Vint anys és el temps que fa, més o menys, que Gutiérrez treballa com a il·lustradora i, actualment, és un referent internacional en la seva feina. Així ho reconeix el Premi Nacional d’Il·lustració del Ministeri de Cultura i Esports que va rebre l’any passat, després d’haver dibuixat per a mitjans tan prestigiosos com el New York Times, Wall Street Journal o The New Yorker. Al Masnou reunirà una mostra de les seves il·lustracions per a diaris, revistes, cartells, llibres i altres suports, incloent projectes personals i dibuixos.
La programació anual s’obre aquest mes de gener, el dia 12, amb l’artista catalanogermanic Tomàs Morell Brenner, que utilitzarà recursos narratius i retòrics, com la sàtira i l’al·legoria, per explorar temes com el gènere i la sexualitat, així com les desigualtats de riquesa i poder producte de la nostra era digital. Aquesta exposició precedirà la d’Anna Tiseiko, una artista ucraïnesa que resideix al Masnou des de 2020. L’artista explorarà les emocions i els sentiments humans, i totes les obres que s’hi podran veure han estat creades durant el període de guerra a Ucraïna o poc abans de la invasió per part de Rússia.
A la programació d’arts visuals per al 2024, els artistes consolidats amb recorregut internacional de prestigi es fusionaran amb els artistes del Masnou que estan en diferents etapes de la seva trajectòria. L’artista Jordi González comissionarà una curiosa mostra que serà un recorregut polièdric per la riera d’Alella que reinterpretarà aquest espai natural perifèric des de l’art i el pensament contemporani. La relació entre el temps, la vida i la pintura estarà molt present en els artistes d’aquesta temporada, com a les propostes de Montse Bolaño, Cori Mercadé i Laura Peiró.
A més, enguany també es continuen potenciant els espais i plataformes per fomentar l’art. És el cas de l’Escola Ocata, els instituts Mediterrània i Maremar, o els tallers artístics del centre Blancdeguix, els de Victòria Pujadas i els de l’Associació Fotogràfica FEM.