L'estació d'Ocata de Rodalies Renfe tornarà a funcionar el 2 de març

Última revisió 01-03-2024 17:49
16/02/2024

El mateix dia es reobrirà el pas soterrat per a vianants que dona accés al passeig Marítim

L’estació d’Ocata tornarà a funcionar a partir del dissabte 2 de març, després de gairebé 2 anys en què ha estat tancada per les obres que hi ha fet Renfe per remodelar-la i fer-la accessible. Així, a l’inici del servei del 2 de març, els trens de les línies R1 i RG1 de Rodalies de Catalunya tornaran a aturar-se a l’estació d’Ocata, segons la informació publicada per Renfe aquest mateix matí. L’autobús llançadora que Renfe ha habilitat durant aquest temps com a servei substitutori continuarà funcionant durant uns dies. L’operadora anunciarà amb antelació l’anul·lació definitiva d’aquest bus que comunica el barri d’Ocata amb l’altra estació del municipi, la del Masnou.

Amb la represa del servei ferroviari també es reobrirà el pas soterrat per a vianants que es va tancar amb l’inici de les obres i que connecta el passeig de Prat de la Riba (N-II) amb el passeig Marítim. I és que el nou vestíbul de l’estació, que s’ha construït sota les vies, serà també, a partir del 2 de març, el nou pas de vianants soterrat. Tres ascensors són els que faran que l’estació i el pas siguin accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. No obstant això, el 2 de març es reprendrà el servei ferroviari sense que estiguin en funcionament. Renfe preveu “posar en servei els ascensors d'aquí a unes setmanes”, segons la informació que ha publicat avui. Es refereix als dos ascensors que connecten el vestíbul amb les andanes. El tercer ascensor, que és de l’Ajuntament, comunicarà la vorera del passeig Prat de la Riba amb el vestíbul de l’estació i el pas soterrat. S’està treballant per enllestir tots els tràmits i que aquest últim pugui entrar en funcionament d’aquí a un mes, aproximadament. En l’altre extrem del pas soterrat, el de la platja, l’accessibilitat estarà garantida per la rampa que s’hi ha construït per accedir al vestíbul de l’estació.

De fet, el gruix de les obres fa algunes setmanes que s’havia acabat, però els operaris continuaven treballant en la instal·lació dels ascensors, les connexions elèctriques i altres actuacions accessòries. Des de mitjans de gener, que era la darrera previsió de reobertura que havia anunciat Renfe, l’Ajuntament del Masnou havia sol·licitat de manera reiterada que l’operadora ferroviària anunciés la data en què es reprendria el servei ferroviari. L’anunci que ha fet avui era molt esperat per bona part de la ciutadania i el teixit comercial i hostaler masnoví, especialment del barri d’Ocata. Amb les obres de remodelació de l’estació també es va tancar la Baixada al Port, que era un dels dos accessos a través dels quals es podia accedir al port amb vehicle. L’altre, el de la carretera d’Alella, continuarà sent l’únic accés al port, perquè la Baixada al Port continuarà tancada al trànsit.

Tal com es detalla en la nota de premsa publicada avui per l’operadora ferroviària, Renfe ha invertit 5,6 milions d’euros (IVA inclòs) en l’adequació de l’estació per fer-la totalment accessible, en el marc del Pla "Transformem Rodalies". L’obra, de gran complexitat per la proximitat amb el mar i per fer-la compatible sense haver d’interrompre la circulació dels trens, ha consistit, principalment en la construcció d’un vestíbul subterrani, a més de la instal·lació de nous ascensors (que aviat connectaran de manera directa el vestíbul i les andanes), la renovació de les andanes, la instal·lació de nous controls d’accessos, noves marquesines i la millora de l’enllumenat general.