Renfe preveu reobrir l'estació d'Ocata a finals de gener

Última revisió 19-10-2023 08:55
16/10/2023

L’estat dels treballs, ja molt avançats, permeten afinar el calendari de finalització de les obres

L’estació d’Ocata de Rodalies tornarà a funcionar a finals de gener, segons la darrera previsió anunciada per Renfe. Així ho han afirmat representants de l’empresa ferroviària en el transcurs de la visita d’obra que s’ha fet aquest matí. Hi han assistit l’alcalde, Jaume Oliveras, i responsables de Rodalies Renfe, acompanyats de regidors i regidores de l’Equip de Govern i personal tècnic de la companyia ferroviària i de l’Ajuntament, així com de l’empresa que executa les obres.

La nova previsió implica un reajustament respecte al calendari anunciat el febrer d’enguany, quan Renfe calculava finalitzar les obres el darrer trimestre d’aquest any. Renfe mantindrà el servei d’autobús llançadora que connecta el barri d’Ocata amb l’estació del Masnou fins que torni a funcionar l’estació d’Ocata. Tal com ha explicat el personal tècnic durant la visita, la principal dificultat que s’ha hagut d’encarar és la filtració d’aigua provinent de la capa freàtica, que ha resultat tenir un nivell més elevat que el que s’havia estimat abans d’iniciar els treballs. A hores d’ara, estan a punt d’enllestir la impermeabilització del nou vestíbul de l’estació, que s’està acabant de construir sota les vies. També estan ja molt avançats els treballs de renovació de les andanes i de la infraestructura que acollirà els ascensors de l’estació.

Les obres van començar el març del 2022, moment en què també es va anul·lar l’estació. Consisteixen en la construcció d’una nova estació soterrada i totalment accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. A més, s’hi crea un nou pas soterrat per arribar al passeig Marítim i la platja. L’accessibilitat es garantirà amb nous ascensors: un quedarà ubicat a la vorera del passeig de Prat de la Riba i els altres dos connectaran el vestíbul de l’estació amb les dues andanes. El camí accessible cap a la platja quedarà garantit des del nou pas soterrat amb una rampa. L’estació es completarà amb la instal·lació de nous controls d’accés a les andanes i de noves marquesines. També s’hi adequa i millora l’enllumenat i s’hi renoven les instal·lacions de sanejament. Tota l’operativa es va programar de manera que no s’hagués d’interrompre la circulació de trens a la línia ferroviària del Maresme.

Inicialment, Renfe havia calculat que els treballs durarien onze mesos. La companyia concreta que es pot consultar tota la informació sobre aquesta actuació i sobre el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 als webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com, a l’app de Rodalies de Catalunya i trucant al número de telèfon 900 41 00 41.