S'inunda la planta més baixa del pàrquing del Mercat Vell

Última revisió 31-08-2023 10:29
30/08/2023

Aquesta incidència, que ha afectat una quinzena de cotxes d’abonats, ha estat la més greu d’entre les causades per les tempestes d’aquesta nit

Les fortes tempestes d’aquesta nit, que han descarregat 79 mm de pluja al Masnou, han inundat el segon soterrani del pàrquing municipal de la plaça del Mercat Vell. És la planta on es troben les places dels vehicles abonats. Se n’han vist afectats una quinzena, incloent-n'hi un de l’Ajuntament. Els nivells superiors, on aparquen els vehicles en rotació (zona blava), no s’han inundat. L'aparcament disposa d'una bomba de drenatge d'aigua. Ara caldrà analitzar si hi ha hagut algun problema de funcionament o si ha estat incapaç de bombar tants litres caiguts en tan poc temps.

Amb tot, el pàrquing sencer romandrà tancat fins que els bombers no finalitzin les tasques de bombeig de l’aigua acumulada, que ha arribat a assolir una alçada de mig metre, aproximadament, i es torni a condicionar. S’espera poder reobrir l’aparcament enles properes hores. L’empresa municipal SUMEM SL, que gestiona l’aparcament regulat al municipi, s’està posant en contacte amb els propietaris dels vehicles afectats per informar-los de la situació i prestar-los suport amb vista a les gestions que probablement hauran de fer amb les assegurances. En tot cas, es pot consultar SUMEM SL a través de l’adreça electrònica sumem@elmasnou.cat o el número 678 166 373 (telèfon i WhatsApp).

Altres afectacions

La resta d’incidents causats per les tempestes d’aquesta nit no han causat danys significatius. Probablement, el més rellevant ha estat la caiguda d’un arbre a l’avinguda de Joan Maragall, prop de la cantonada amb el carrer de la República Argentina. Ha malmès el cablejat elèctric de l’indret, perquè hi ha caigut al damunt. Es preveu, per tant, que s’haurà de tallar l’electricitat a la zona per fer les reparacions pertinents. No ha causat cap altre dany, ja que no ha afectat cap cotxe. A més a més, cal precisar que ha caigut sobre la vorera en què es trobava i sobre la parcel·la buida adjacent, sense edificar. A més, la tempesta ha malmès un altre arbre que no ha arribat a caure a terra, perquè ha quedat recolzat sobre un altre exemplar, als jardins de la Nimfa. Tampoc no ha causat cap dany.

Un altre incident menor ha estat la inundació del pas soterrat que es troba davant la caseta de la Creu Roja, a prop del límit amb Premià de Mar. Els serveis municipals hi han treballat durant el matí per drenar-hi l’aigua. Ja s’ha pogut reobrir. A banda, s’ha tornat a infiltrar aigua al Complex Esportiu Municipal. L’afectació ha estat menor a la causada per les pluges del cap de setmana, ja que durant el dilluns i el dimarts es van prendre mesures per millorar el drenatge de l’aigua de la coberta, que està en obres des de fa uns mesos. Finalment, s’ha d’assenyalar que les tempestes van provocar interrupcions temporals del subministrament elèctric en diversos indrets del municipi, cosa que va arribar a causar l’apagada temporal de l’enllumenat públic en algunes zones.

Segons les previsions meteorològiques, sembla que continuaran caient fortes pluges al Masnou, al Maresme i a bona part de Catalunya durant les properes hores, motiu pel qual es demana a la ciutadania que segueixi els consells preventius de Protecció Civil.