Una vintena de persones presenten una dotzena de propostes al taller dels Pressupostos participatius

Última revisió 04-02-2022 11:23
03/02/2022

Tothom pot plantejar projectes fins al 22 de febrer, per Internet o a través de butlletes en paper

Un total de vint persones van assistir ahir al vespre al primer taller dels Pressupostos participatius 2022-2023, que va tenir lloc a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre. Al final de la sessió, van lliurar una dotzena de propostes, després d’haver fet tres grups per debatre treballar idees.

Fins al 22 de febrer, tothom qui visqui, treballi o tingui algun vincle amb el Masnou pot afegir-hi les seves propostes amb l’objectiu que es puguin fer realitat amb els 500.000 euros que l’Ajuntament reserva dels pressupostos municipals del 2022 i del 2023 per a aquest procés participatiu. Hi ha dues vies per fer-ho. La primera, a través del web www.elmasnou.cat/pressupostos-participatius. La segona, omplint les butlletes de paper que s’han distribuït als domicilis del Masnou i que també es poden trobar en equipaments municipals. Cal dipositar-les a les urnes ubicades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (c. de Roger de Flor, 23), la Biblioteca Joan Coromines, Ca n’Humet, el Complex Esportiu i el Centre Cívic Els Vienesos. Cada butlleta ha de tenir una única proposta. Cada persona o entitat pot presentar tantes propostes com vulgui.

Serà la ciutadania del Masnou qui decidirà quins projectes es finançaran amb aquests diners, a través de la votació final que es convocarà al setembre d’enguany. Podran votar-hi totes les persones empadronades al municipi que tinguin 16 anys o més. Des d’ara i fins a la votació final, el procés ha de completar diverses etapes. L’actual és la de recollida de propostes. Es tancarà el 22 de febrer. Després, un equip tècnic valorarà els projectes plantejats  i descartarà els que no compleixin els requisits. Al maig es convocarà una jornada participativa per prioritzar les propostes, d’entre les que hagin superat l’etapa anterior. Les que obtinguin la millor puntuació en la jornada participativa del maig seran les que es classificaran per a la votació final del setembre.

Al taller participatiu d’ahir es van explicar els requisits que han de complir les propostes per superar la primera validació tècnica i arribar a la jornada participativa del maig. Per exemple, han de ser inversions d’interès públic que siguin perdurables en el temps i responguin a una necessitat concreta. A més, i entre altres exigències, no poden comportar la implantació d’un nou servei i, per tant, no han de generar despeses addicionals a l’Ajuntament. La resta de condicionants es poden consultar al web esmentat.

 A l’inici de la sessió, l’alcalde, Jaume Oliveras, va explicar en quin punt es troben els projectes escollits en l’edició anterior dels Pressupostos participatius, que ja compten amb un finançament total de 500.000 euros provinents dels pressupostos 2020-2021: la instal·lació de fanals al passeig Marítim fins a Premià de Mar i dur a terme altres intervencions de millora en l’enllumenat públic seguint criteris de sostenibilitat i estalvi energètic. Aquest segon projecte ja s’ha culminat. El primer, el d’il·luminar el tram superior del passeig Marítim, resta en espera de l’obtenció dels permisos corresponents per part de la Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri per a la Transició Ecològica. Oliveras també va destacar l’alta participació que havia suscitat la primera edició dels pressupostos participatius.

 

Vídeos

Pressupostos participatius 2022-2023 de l'Ajuntament del Masnou