Valoració positiva de la Festa Major

Última revisió 15-07-2019 07:58
12/07/2019

La Comissió de Festes i l’equip de l’Ajuntament es reuneixen per fer balanç i identificar els punts forts i els aspectes que cal millorar

Aquesta setmana han tingut dues reunions per fer balanç de la darrera Festa Major de Sant Pere, celebrada entre el 27 i el 30 de juny. Aquests dies, a més, s’ha presentat també el vídeo resum de la festa grossa del Masnou.

El resultat global de la Festa Major ha estat molt positiu, tal com es desprèn de la reunió de la Comissió de Festes i de la que s'ha fet internament a l’Ajuntament. Entre els esdeveniments més ben valorats en ambdues reunions hi ha l’espectacle pirotècnic, els concerts de La Salada i La Saladeta, l’espai i les activitats dels food-trucks, el pregó, les activitats de cultura popular... En aquest camp mereix una menció especial la Novina, la bèstia màgica que s’incorpora a l’imaginari cultural masnoví.

No obstant la satisfacció general, també es van posar sobre la taula les incidències. En termes generals, i pel que fa a l’organització de la Festa Major, es poden considerar anecdòtiques i van ser resoltes de manera satisfactòria. Segons l’anàlisi efectuada, la causa de la majoria de les disfuncions va ser la gran quantitat d’activitats organitzades en molts pocs dies, ja que la Festa Major d’enguany ha estat més curta que altres anys, en caure la festivitat de Sant Pere en cap de setmana.

Així, els efectius materials i de personal van haver de fer que tot funcionés en dies en què hi va haver molts actes programats i, sovint, simultanis. També pel que fa a la seguretat ciutadana. Es va reforçar la vigilància, així com els dispositius de la Policia Local. Malgrat això, va haver-hi actes presumptament criminals, com l’intent d’agressió sexual a una dona, fet denunciat i tractat en altres informacions. Precisament, la prevenció i la conscienciació per eradicar les actituds i agressions masclistes o sexistes en espais d’oci és un dels objectius que es persegueixen des de fa anys. Una de les eines que ha tornat a estar ben present aquesta Festa Major ha estat el Punt Lila, on s’ofereix informació i suport per a dones i altres persones que pateixin assetjaments o agressions sexistes.

Tornant a les valoracions, primer es va reunir la Comissió de Festes, a la qual hi són convidades bona part de les entitats del municipi per tal de posar en comú amb l’Ajuntament els aspectes positius de la festa grossa i identificar tot allò en què es pot millorar. Van participar-hi una vintena de persones, comptant-hi els membres d’entitats que van acudir-hi, personal tècnic de l’Ajuntament i Neus Tallada, regidora de Cultura, i Sergio González, regidor d’Infància i Joventut i adjunt a Cultura. Després va tenir lloc la reunió interna del consistori, amb la participació de personal tècnic, juntament amb Sílvia Folch, primera tinenta d’alcaldia, i la regidora Neus Tallada.

Es podria afirmar que aquestes reunions són el primer pas en la preparació de la Festa Major del 2020. Algunes gestions de l’organització ja estan, doncs avançades, però ja serà durant el proper hivern quan es torni a reunir la Comissió de Festes per organitzar les activitats de la propera edició.

Festa Major 2019

Focs artificials a la Festa Major de Sant Pere 2019.
Focs artificials a la Festa Major de Sant Pere 2019.
Autor: Ramon Boadella.

Vídeos

Festa Major 2019. El Masnou