Aquest cap de setmana ha estat ple de propostes, entre les quals la Festa dels Radars, dedicada especialment al col·lectiu de la gent gran
Aquest cap de setmana es va estrenar el nou espai d'acollida infantil que vol donar temps lliure a mares i pares: “El Masnou concilia”. Dissabte, 1 d’octubre, set infants van participar en la primera sessió de la dotzena que hi ha programades. Va ser un taller de voleibol a càrrec del Club de Voleibol Masnou i l’activitat es va complementar amb un espai lúdic dinamitzat amb servei de canguratge que va estar obert entre les 10 i les 14 h. “El Masnou concilia” tindrà lloc els dissabtes dels mesos d’octubre, novembre i desembre, fins gairebé al Nadal, perquè els nens i nenes d’entre 4 i 12 anys puguin fer activitats amb monitors i monitores en patis d’escoles. Les mares i els pares no han de quedar-s’hi, de manera que els proporciona temps lliure en cap de setmana. Tot i que la primera sessió no va tenir una gran participació, ja hi ha dissabtes que estan gairebé plens. Podeu consultar la programació completa de tots els dissabtes i llegir les condicions per fer ús del servei aquí.
I si els més petits van gaudir durant el cap de setmana, els més grans no van ser menys a la Festa Radars, una celebració al voltant del Dia de la Gent Gran que va tenir com a objectiu principal conèixer de primera mà el projecte Radars, la xarxa comunitària de prevenció i acció per al benestar de la gent gran que viu sola al Masnou. La iniciativa, que s'impulsa des de l'Ajuntament del Masnou, vol detectar i prevenir situacions de risc en les persones grans, així com pal·liar els efectes de la soledat no volguda. Es va celebrar la tarda del diumenge 2 d’octubre a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil i, a més d’incloure la presentació del projecte Radars, va comptar amb diverses actuacions organitzades per algunes de les entitats col·laboradores del projecte.
L’acte, que va aplegar més de 200 persones, va ser presentat per Tere Lauret, sòcia del l'Esplai dels Avis de Can Mandri, i Xavi Martín, director de Treball Social de la Fundació Sant Francesc d’Assís. També van ser-hi la regidora de Salut Comunitària, Yulay Martínez, i l’alcalde, Jaume Oliveras, que van coincidir que el projecte Radars era possible gràcies a la participació de totes les persones i entitats adherides, a les quals van agrair la participació. També van animar a tothom a afegir-s’hi i a continuar avançant cap a un Masnou més cohesionat i humà.
Els tres casals de gent gran del municipi van oferir actuacions de ball. L'Esplai dels Avis de Can Mandri va fer una demostració de ball country i una de balls de saló, i els casals de la gent gran de Can Malet i d’Ocata van fer-la de ball en línia. També van amenitzar la festa amb les seves exhibicions les entitats Country Ocata i la Colla Bastonera Ple de Cops. La jornada festiva va cloure amb una xocolatada.
Dissabte, 1 d’octubre, va ser el dia en què es van condensar la majoria d’activitats del cap de setmana. Dintre la programació d’àmbit cultural, l'Espai Escènic Iago Pericot va acollir una sessió de teatre familiar amb l’assistència de prop d’una vuitantena de persones. L’espectacle La motxilla de l’Ada, de Teatre al Detall, va ensenyar als més petits a superar situacions de dol i pèrdues.
D’altra banda, també el dissabte, es va oferir una visita guiada a la col·lecció arqueològica del Museu Municipal de Nàutica del Masnou, que conserva un nombre important de peces arqueològiques, especialment de l’època romana, fruit de les excavacions dutes a terme a la rica vil·la romana de Cal Ros de les Cabres. L’activitat forma part del programa Reviu Ilturo, el Festival Cultural Iberoromà de Cabrera de Mar, i van participar-hi 16 persones.
I continuant amb les activitats de dissabte, al parc de Vallmora, al costat de la nova guingueta, es va organitzar una degustació de productes locals (en aquesta ocasió, embotits de la xarcuteria Can Rac) maridats amb vi de la DO Alella en què van participar 22 persones. La proposta va començar amb una explicació de la vinculació del Masnou amb el cultiu de la vinya, la producció de vi i el transport del vi, a la vinya testimonial del parc de Vallmora. Elisabet Vidal, sommelier oficial de la Ruta del Vi DO Alella, va conduir l’activitat emmarcada dins del Vi +, el mes de la DO Alella (programa).
Aquest cap de setmana també va servir per recordar els fets ocorreguts l'1 d'octubre de 2017, dia de la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. La tarda de divendres, 30 setembre, les seccions locals de l'ANC i Òmnium Cultural van organitzar un acte en què es van mostrar els records d’aquella jornada al Masnou, amb una exposició de fotografies i la projecció d'un vídeo. La mostra va anar acompanyada de la peça musical “Les càrregues”, del músic i compositor, Jordi Cervelló. A més, la musicòloga, Montse Morral va explicar el paral·lelisme entre la música i els esdeveniments d'aquell dia.
Una altra activitat organitzada des del teixit associatiu del municipi va ser el berenar sopar amb música en directe del Casal de la Gent Gran de Can Malet, també l’1 d’octubre. Els socis i sòcies de l’entitat van gaudir d’una vesprada que va combinar la gastronomia amb la música.