Subvencions provinents de fons Next Generation

 

NextGeneration EU és el pla de recuperació per a Europa amb la finalitat de construir una Europa ecològica, digital i resilient. Les prioritats polítiques són la digitalització, el Pacte Verd, l’economia al servei de les persones, la defensa i la promoció dels valors de la UE, l’impuls a la democràcia interna. Aquest pla s’articula a través de dos instruments: el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), element central dels fons NextGeneration EU que subvenciona les reformes i inversions per a la transformació d’Europa després de l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, i la iniciativa REACT-UE per a la recuperació de la cohesió i els territoris d’Europa.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) és el desenvolupament del MRR per part del Govern d’Espanya com a estat membre de la Unió Europea. S’estructura en quatre eixos transversals d’actuació: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió territorial i social i la igualtat de gènere. Aquests eixos orienten deu polítiques palanca, integrades per trenta components, que permeten disposar de projectes coherents enfocats a aconseguir la transformació de l’Estat i la Unió Europea.

 

                     

Reurbanització del carrer Uruguai i del carrer Brasil

 

La reurbanització del carrer Uruguai i el carrer Brasil ha estat subvencionada pel Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de Zones de Baixes Emissions i la transformació sostenible i digital del transport urbà. Aquest programa es troba dins de les àrees del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb càrrec als fons Next Generation de la Unió Europea, en les que participa el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya. L’ajut respon, principalment, a dos dels quatre eixos transversals del PRTR: transició ecològica i digitalització. També es troba alineat amb el Pacte Verd Europeu i el Marc Estratègic d’Energia i Clima i el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima.

La subvenció finançada per la Unió Europea, en el marc dels Fons Next Generation i gestionada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, és de 230.629,72 euros. L’actuació de reurbanització dels carrers Uruguai i Brasil ha suposat una inversió de 288.963,05 euros (IVA inclòs).

El projecte s’emmarca dins del marc del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 i del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible del Municipi (PMUS). Els objectius principals de l’actuació són l’augment de la superfície i la qualitat de la xarxa de vianants, afavorir el canvi modal cap a una mobilitat no motoritzada, crear una zona de baixes emissions, la reducció de les emissions i l’eliminació de zones d’aparcaments per a vehicles.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01-07-2022 12:07