Tret de sortida a les IX Jornades d'Ocupació d'Alella, el Masnou i Teià

Última revisió 26-10-2023 09:19
25/10/2023

Enguany aborden la irrupció de la intel·ligència artificial en el món laboral

Teià ha acollit, aquest 25 d’octubre, la sessió inaugural de la 9a edició de les Jornades d’Ocupació d’Alella, el Masnou i Teià, que enguany es dediquen als desafiaments laborals que presenta la intel·ligència artificial. Les jornades tindran una durada de tres dies i el Masnou serà la seu de la trobada que farà de pont entre l’obertura d’avui a Teià i el tancament del divendres 27, a Alella. L’alcaldessa de Teià, Gemma Rosell, i l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, han donat la benvinguda als assistents a la inauguració i els han desitjat uns dies profitosos. Els han acompanyat els regidors de Promoció Econòmica d’ambdós municipis (Lluís Ribas i Maria Llarás), així com l'assessor de Promoció Econòmica d'Alella, Daniel Montes.

Rosell ha recordat que aquestes jornades s’adrecen tant a persones desocupades que estan en procés de recerca laboral com a persones en actiu que volen millorar en l’àmbit professional. Tal com ha explicat la batllessa teianenca, els tallers i les conferències d’aquestes dies “pretenen explicar l’impacte d’aquesta revolució tecnològica sobre el mercat laboral i la recerca de feina”.

Al seu torn, l’alcalde masnoví ha remarcat que “sense intel·ligència natural no hi ha intel·ligència artificial, perquè tot surt de la ment humana” i ha reconegut que, “tot i que les coses noves ens acostumen a fer respecte, perquè solen començar amb incerteses, la intel·ligència artificial és un dels grans reptes que ara mateix tenim sobre la taula i estic segur que hi podrem conviure”.

Les jornades serviran per indagar en el fet de si aquestes finestres noves que s’obren són oportunitats o problemes. Se’n mirarà d’identificar els pros i contres, així com les eines i els recursos específics per a la recerca de feina i per a la millora de la productivitat en les tasques diàries. També s'abordarà l’ús d'aquesta tecnologia en el reclutament i la gestió dels recursos humans.

Després de l’obertura per part dels responsables polítics, Emma de Llanos ha ofert la ponència "Descobrir la intel·ligència artificial: mites i realitats". La directora de Programes de Recursos Humans a EADA Business School ha abordat diversos aspectes, com ara el concepte de reskilling, és a dir, el reciclatge professional per desenvolupar noves funcions o ocupar un altre lloc de treball a través de l’adquisició de noves habilitats i competències.