L'1 de juliol s'obre el període per sol·licitar diversos ajuts per a infants i adolescents del Masnou

Última revisió 08-06-2022 13:54
08/06/2022

N’hi ha un que subvenciona les activitats d’estiu programades al municipi i organitzades per qualsevol entitat o empresa

Entre l’1 de juliol i fins al 7 d’octubre estarà obert el període per sol·licitar alguna de les tres línies d’ajut destinades als infants i adolescents del Masnou: les activitats d’estiu, les extraescolars i els llibres de text. El període per a sol·licitar els ajuts és llarg per donar l’opció, en cas que sigui necessari, de poder sol·licitar-los tots de forma conjunta en una única sol·licitud.

Les activitats d’estiu és una nova línia que s’ha obert fruit del canvi en el Fakaló, el cicle que fins ara englobava les activitats per a infants i joves del Masnou amb el casal infantil i el campus esportiu. Tal com es va avançar a mitjans de maig, aquest estiu l’Ajuntament només organitza el campus esportiu i ha deixat de fer el casal municipal. Enguany s’ha substituït per un programa d’ajuts municipals adreçats a infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys (o estudiants de P3 a 4t d’ESO) empadronats al Masnou. Es podrà subvencionar la participació en qualsevol activitat d’estiu (casal, esplai, campus esportiu...) que es dugui a terme al Masnou entre el 20 de juny i el 30 de setembre, independentment de si l’organitza un club esportiu, una entitat o una empresa.

Pel que fa a les altres dues línies, la primera, d’activitats extraescolars, inclou la participació en activitats extraescolars que es duguin a terme al Masnou organitzades per qualsevol entitat o empresa. La segona, referida als llibres de text del curs 2022-2023, engloba tant els llibres de text com quaderns d’activitats, diccionaris i llibres de lectura, materials necessaris per a l’alumnat amb necessitats educatives especials als centres amb SIEI, i llicències dels llibres digitals o similars, tauletes o portàtils i la connexió necessària per utilitzar aquests aparells des de casa.

Com a requisits per a totes tres línies d’ajuts, es demana que l’infant o jove tingui entre 3 i 16 anys i/o que cursi de P3 a 4t ESO, estigui empadronat al Masnou i disposi de DNI o NIE. També, que la unitat familiar no tingui ingressos íntegres mensuals superiors a 4.000 euros. Les sol·licituds s’han de fer un cop s’hagi pagat l’activitat o la compra. Les persones que compleixin els requisits podran beneficiar-se dels ajuts i l’import dependrà de la puntuació obtinguda, d’acord amb els criteris establerts a les bases i la convocatòria. En cap cas l’import de la subvenció no pot superar el cost de l’activitat.

On es poden demanar?

El tràmit estarà disponible a l’inici del període de sol·licituds (1 de juliol) de manera telemàtica a la Seu Electrònica de l’Ajuntament, o bé presencialment, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) amb cita prèvia. (Per demanar cita prèvia: www.elmasnou.cat/cita-prèvia, al telèfon 935 57 17 77 o al WhatsApp 673 638 003).

Més informació:

Adreça electrònica: infancia@elmasnou.cat

Telèfon: 93 557 17 77