Últimes trobades de la comunitat educativa abans no finalitzi el curs 2021-2022

Última revisió 08-06-2022 16:33
08/06/2022

Aquest dimecres, 8 de juny, els directors i directores dels centres educatius del Masnou s’han reunit amb l’Ajuntament per valorar el curs que acaba, el 2021-2022, i començar a preparar el proper. Durant la trobada també s’han signat els convenis que el consistori té amb els centres educatius.

Des de l’Ajuntament s’ha aprofitat per donar a conèixer diverses iniciatives. D’una banda, els ajuts destinats als infants i adolescents del Masnou per a les activitats d’estiu, les extraescolars i els llibres de text. Entre l’1 de juliol i fins al 7 d’octubre estarà obert el període per sol·licitar-los i el de les activitats d’estiu és una nova línia que s’ha obert fruit del canvi en el Fakaló (trobareu més informació en aquest enllaç). De l’altra, una proposta del grup de treball del decàleg de mobilitat, sorgit de la primera fase del Projecte Educatiu del Masnou per fer propostes entorn la mobilitat al municipi.  Consisteix en la creació d’un ‘metrominuts’, un mapa que mesura distàncies i temps caminant entre diferents punts que, tal com s’ha informat a la reunió d’aquest dia 8, es preveu presentar al setembre, durant la Setmana de la Mobilitat.

A la sessió també s’ha aprofitat per presentar el servei de teràpia familiar que s’ofereix des dels Serveis Socials i tractar el tema de les preinscripcions escolars de cara al curs vinent. Des de la regidoria de Cicles de Vida (àmbit de Joventut), s'ha aprofitat la trobada per fer la petició d’establir més ponts amb els instituts per poder oferir els nous recursos en els que estan treballant. A més a més, s’ha traslladat una idea de l’Escola Municipal de Música (EMUMM) per treballar en un concert conjunt entre tots els centres educatius per a la celebració del dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), al gener de l’any vinent.

Dies abans, el 24 de maig, va tenir lloc una nova sessió del Consell Escolar Municipal del Masnou, en què es van tractar temes com la futura gestió directa de les escoles bressol municipals o la gratuïtat en l'escolarització dels alumnes d’I2 (fins ara conegut com a P2) el proper curs. Pel que fa a la gestió directa de les escoles bressol municipals, es va remarcar que es preveu la subrogació del personal actual i que, actualment, l’Ajuntament està treballant en l’elaboració dels plecs del servei de neteja. Quant al finançament de l’I2 per part de la Generalitat per tal que sigui gratuït a partir del curs 2022-2023, a la trobada es va comentar que és un fet que ha ocasionat un augment de la demanda en les preinscripcions d’aquest curs, que actualment disposa de 102 places públiques a les escoles bressol. Un altre tema que va abordar el Consell Escolar és el de l’alumnat ucraïnès. S’està treballant per mantenir la situació de les famílies que es troben acollides al Masnou i la quinzena d’infants ucraïnesos escolaritzats al municipi.

Durant la trobada, l’alcalde, Jaume Oliveras, també va avançar que el dia 30 de juny es farà un acte de reconeixement a Carme Giralt i Rosés a Can Malet, i que el monument als i les mestres s’ubicarà davant l’Escola Ocata. L’acte d’inauguració serà el 29 de setembre d’enguany.

El Consell Escolar és un òrgan de participació sectorial format per representants dels equips directius i docents dels centres educatius i de les famílies, així com dels grups polítics de l’Ajuntament. Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Cristina Ramos, cinquena tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, hi representen l’Equip de Govern. També compta amb l’assistència de la tècnica municipal de l’àrea.