Recursos en línia

A continuació, us mostrem un seguit de recursos en línia que us poden ser útils a l'hora d'escriure.

Diccionaris de llengua general

 • Diccionari de la llengua catalana l’Institut d’Estudis Catalans
  Segona edició del diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans.
  http://dlc.iec.cat/
 • Optimot
  L'Optimot és un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts. Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada.
  http://www14.gencat.cat/llc/AppJava/index.jsp
 • Enciclopèdia Catalana
  Hi trobareu el Diccionari.cat, amb el contingut actualitzat del Gran diccionari de la llengua catalana (diccionari descriptiu). En aquesta mateixa pàgina també podeu consultar la Gran enciclopèdia catalana.
  http://www.enciclopedia.cat/
 • Diccionari de la llengua catalana multilingüe
  Diccionari de la llengua catalana multilingüe castellà-anglès-francès-alemany, d’Enciclopèdia Catalana.
  http://www.grec.cat/cgibin/mlt00.pgm
 • Diccionari català-anglès/anglès-català
  http://www.catalandictionary.org/ca/search/           
 • Diccionaris.cat
  Portal de Larousse Editorial, editora dels segells Larousse i Vox. Diccionaris de llengua catalana, sinònims, castellà-català, anglès-català i francès-català.
  http://www.diccionaris.cat/index.php
 • Diccionari obert flexionat de català
  Diccionari desenvolupat per l’IULA. En aquesta mateixa pàgina també trobareu altres recursos, com ara un diccionari de topònims i gentilicis, un diccionari de noms deverbals, un diccionari de manlleus, un diccionari de divisió sil·làbica i un de mots encreuats.
  http://ca.oslin.org/

Terminologia

 • TERMCAT
  El TERMCAT és el centre de terminologia de la Generalitat de Catalunya. Al seu web trobareu el Cercaterm, una eina de consulta automàtica de termes de llenguatges d’especialitat en diversos idiomes. A la Neoloteca hi trobareu els termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT. El Servei de Consultes del TERMCAT també atén consultes terminològiques en línia.http://www.termcat.cat/

Criteris i gramàtiques

Verificadors ortogràfics

Altres

Autoaprenentatge

 • Parla.cat
  Parla.cat és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria. S’hi ofereixen quatre nivells d’aprenentatge: Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència.
  http://www.parla.cat/pres_catalaenlinia/AppPHP/login/index.php
 • SALC
  Curs creat per la Universitat Pompeu Fabra que facilita l'aprenentatge, de manera autònoma, dels diversos aspectes de la llengua catalana. Aquest curs s'ofereix a tres nivells: elemental, mitjà i avançat. Hi ha exercicis i una part teòrica.
  http://salc.upf.edu/
 • GEX
  Programa d'aprenentatge que conté quatre blocs d'exercicis: ortografia, morfologia, sintaxi, i lèxic. Cada bloc té, a més, les pàgines d'ajuda corresponents. Elaborat pel Servei de Llengua de la Universitat de Barcelona.
  http://www.ub.es/slc/ffll/accgex.htm
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-01-2018 09:10