El comiat d'un alcalde

Alcaldes Jaume Oliveras (el Masnou) i Andreu Francisco (Alella) en una jornada sobre ocupació, novembre del 2017.Aquest dimecres, 4 de juliol, Andreu Francisco ens ha anunciat que no es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals. Un anunci que alguns ja sabíem que passaria i que es fa públic un any abans de les properes eleccions municipals. Durant setze anys, quatre mandats seguits, l'Andreu ha estat l'alcalde d'Alella.

Durant aquests anys, he compartit amb ell, a banda també de l'amistat, moltes coses. Durant aquests anys he anat seguint la seva trajectòria, i he pogut col·laborar-hi des de diferents institucions, aquests darrers tres anys com a alcalde del Masnou. Recordo la seva decisió de ser cap de llista el 2003, el seu convenciment en la victòria que finalment va aconseguir, contra tot pronòstic i esdevenint la llista més votada a Alella.

El seu primer mandat, que va coincidir amb els meus darrers anys com a responsable de política municipal del partit, va ser marcat per la incomprensió que va patir en algun àmbit del partit amb la crisi que va comportar salvar la vall de Rials i les aliances necessàries per fer-ho possible. La seva habilitat, el coneixement de la realitat del seu municipi i el seu convenciment van servir per consolidar-lo a l'alcaldia d'Alella fins al dia d'avui. L'Andreu, durant aquests anys, ha transformat el seu municipi i és un exemple a seguir per a molts alcaldes.

La bona política que hem de reivindicar, i l'Andreu n'és un exemple, és aquella que es fa des de la proximitat, tenint un projecte per al teu municipi, escoltant i treballant al costat de la gent, i dedicant moltes hores a la tasca per a la qual t'han escollit els teus veïns i veïnes. Li queda un any de mandat a Alella i estic convençut que un bon equip d'homes i dones continuarà el seu projecte per al seu municipi. Seria bo que el capital polític que representa l'Andreu no caigués en l'oblit i servís per continuar avançant.

Entrades al bloc