Un nou espai públic

Aquest diumenge hem inaugurat la nova plaça de l'Illa Centre, que aviat durà el nom de plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Ha estat un esdeveniment en què els masnovins i masnovines hem pogut gaudir amb satisfacció d'aquest nou espai, després d'uns quants anys d'incertesa a causa de l'aturada del projecte per la crisi econòmica. Avui hem arribat fins aquí també gràcies a l'esforç de moltes persones que han treballat per aconseguir-ho.

Aquest projecte es va aprovar entre l'any 2010 i 2011 gràcies a la feina feta per l'alcalde Eduard Gisbert i Màxim Fàbregas, llavors regidor d'Urbanisme. A l'inici d'aquest mandat vaig fer tots els esforços per fer un seguiment acurat de la problemàtica fins que es va tornar a desencallar el projecte. D’aquest darrer tram, en voldria destacar la feina que s'ha fet des de diferents àmbits de l'Ajuntament, especialment des del Departament d'Urbanisme, encapçalat pel Ricard Plana. També des de Mobilitat i Manteniment, amb Quim Fàbregas, i des de Promoció Econòmica, amb Sílvia Folch. Ha estat un projecte col·lectiu en què sempre s'ha buscat el màxim consens. Esperem que aviat comenci a funcionar tota l'àrea comercial i el nou pàrquing públic, tant necessari per al comerç i els veïns i veïnes de la vila, i que es posin en marxa els 108 nous habitatges de protecció oficial que es faran a la zona.

Però la festa d'avui, per celebrar Santa Eulàlia, també patrona del nostre municipi, l’ha protagonitzada la Colla Gegantera, que commemora els 80 anys dels gegants del Masnou. Ha estat una festa molt participativa, amb totes les escoles del Masnou, les entitats de la cultura popular i també la presència dels gegants dels nostres pobles veïns de Teià i Alella. El pastís gegant ha estat la sorpresa de la jornada. Lligar l'obertura d'aquest nou espai amb la Colla Gegantera ha estat un encert. Felicitats a tots plegats.

Entrades al bloc