GRÀCIES

Aquest 1 d'octubre ha estat una jornada històrica. Hem començat a construir la República Catalana. El referèndum d'autodeterminació va ser una demostració de civisme i de democràcia davant de tot el món. L'Estat espanyol hi va respondre amb la repressió més salvatge, agredint persones que exercien els seus drets. Al Masnou, la jornada es va desenvolupar amb normalitat, amb 14 col·legis que van complir la seva funció fins al final. Nervis a la tarda pels rumors que circulaven, però, gràcies a la feina de molta gent, ens vam mantenir ferms, amb les mesures de seguretat pertinents.

Molta gent ho va fer possible: primer, tots els masnovins i masnovines que van voler exercir el seu vot; el voluntariat que va constituir les meses i els representants corresponents de l'Administració; la gent que des de les cinc del matí fins a la nit es va mantenir ferma defensant les urnes i el dret de vot; les persones de les entitats del Masnou, especialment l'ANC i Òmnium, i els partits que s'hi havien implicat des de l'inici fins al final (ERC-MES, PDeCAT i la CUP). La tasca de coordinar tot plegat i fer-ho possible va ser gràcies a determinades persones que van fer tot el que es pot explicar i algunes coses més.

Hem d'estar orgullosos de la feina ben feta, de la bona organització, amb la complexitat del nostre municipi, amb 14 col·legis electorals. Però, com he dit abans, la fermesa, la il·lusió i la tenacitat de molta gent que es va alçar quan encara no havia sortit el sol i va defensar aferrissadament la democràcia han fet possible que siguem una mica més lliures. Hem iniciat un camí que no té retorn.

Postdata: ahir, 3 d’octubre, vam viure una nova jornada històrica, amb una aturada de país que es va convertir en una mobilització sense precedents contra la violència de l’Estat. El Masnou tampoc no hi va faltar. Gràcies, de nou, per ser-hi.

Entrades al bloc