Rutes per conèixer el patrimoni del Masnou

Composició amb imatges del patrimoni arquitectònic masnoví.Aquests dies, l'Ajuntament del Masnou ha editat una programació estable en matèria de turisme i patrimoni. Agrupa diferents activitats que, des de fa un temps, ja duem a terme, amb la voluntat que es consolidin i ofereixin una imatge de conjunt dels diferents itineraris i activitats que donen a conèixer el patrimoni i el nostre municipi, no només a les persones que ens visiten de fora, sinó als mateixos masnovins i masnovines: els itineraris “El Masnou, terra de mar”, “El modernista desconegut: l’arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó” (l'obra al Masnou d'aquest arquitecte modernista) i “El Masnou sota les bombes” (l'impacte dels bombardejos de l'aviació italiana al Masnou durant la Guerra Civil); les visites guiades a la Casa Benèfica, el Cementiri i la Mina Museu; i la degustació de productes locals, entre d’altres activitats.

També en l'àmbit del patrimoni hem donat una molt bona notícia que incrementa el fons d'art municipal: la donació de part de l'obra de Pere Pujadas, fet que volem agrair moltíssim a la seva família. Cal recordar també que el 27 de gener és el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. Com ha passat altres anys, des del Masnou també ens afegim a aquesta commemoració per no oblidar una de les pàgines més negres de la història de la humanitat. Per aquest motiu, el divendres 25 de gener inaugurarem, a la Casa de Cultura, l'exposició de dibuixos de Bernard Aldenert sobre els camps d'extermini nazis.

No voldria passar per alt la presència dels nostres gegants a la trobada gegantera davant de la presó de Lledoners. Felicitats a la colla gegantera i a tothom qui la va acompanyar, especialment aquest any, que els gegants faran vuitanta anys.

 

 

Entrades al bloc