L'educació al centre de les polítiques públiques

Estem assistint aquests dies a les converses per configurar un nou Govern de la Generalitat. Tot apunta que serà un govern presidit per Pere Aragonès, i per tant, per Esquerra Republicana. Espero i desitjo que, en l'àmbit de l'educació, el Departament d'Educació continuï en la mateixa línia que l'actual. No podem retrocedir en les polítiques educatives i tornar a la situació d'abans. Cal continuar els canvis iniciats pel Departament presidit per Josep Bargalló. El nou decret d'escolarització, el compromís contra la segregació escolar, el retorn dels plans d'entorn, la baixada de ràtios, la potenciació de la formació professional o el compromís per l'educació de 0 a 3 anys en són només alguns exemples.

Les escoles obertes estan celebrant les jornades de portes obertes per iniciar tot el procés de preinscripció. El Masnou compta amb una oferta educativa de molta qualitat. Hem signat també un acord amb el Departament que marca les pautes per a l'escolarització pel proper curs 2021-2022. S'ajusta l'oferta formativa a P3 per adequar l'oferta a la demanda, garantia per lluitar contra la segregació escolar, i es redueix la ràtio tant de primària com secundària. S'inicia l'experiència de l'institut escola al Lluís Millet. Es volen potenciar els ensenyaments postobligatoris. Es reforcen les mesures contra l'abandonament escolar. Cal dir també que amb la desaparició dels cursos de P3 fins a tercer de primària a la Sagrada Família l'Ajuntament té el compromís d'acompanyar les famílies per garantir l'escolarització dels infants al nostre municipi.

També hem iniciat els treballs pel Pla educatiu del municipi del Masnou (PEM), recuperant una iniciativa que ja es va fer amb el primer mandat d'ERC al Govern l'any 2003. I recentment hem començat l'estudi per a la gestió directa de les escoles bressol. Totes aquestes iniciatives i d’altres fan que l'educació estigui al centre de les nostres polítiques.

Entrades al bloc