Formació i ocupació en la gent jove

Diverses iniciatives del Govern municipal d'ERC-AM-MES han coincidit durant aquestes darreres setmanes. Iniciatives encaminades a treballar per la millor inserció laboral dels joves del nostre municipi. Una de les que hem tirat endavant aquests darrers anys és la que fa referència a les pràctiques de la formació professional dual que duem a terme amb l'Institut Maremar. Aquest any, tres alumnes s'han incorporat amb aquestes pràctiques remunerades en l'àmbit dels serveis socials de l’Ajuntament, on se'ls ha assignat un tutor o tutora per dur a terme aquests treballs. També un any més, amb el suport del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, hem tirat endavant el programa de Garantia Juvenil, el qual, durant un període de sis mesos i a jornada completa, permet als tres joves que s’hi han incorporat avui mateix l'adquisició de les competències necessàries en els àmbits de la integració social, els projectes de gestió i el disseny gràfic. També amb el projecte GEODA (que funciona des del 2004) aquest any s’hi incorporaran més joves, dos dels quals a la brigada municipal, i la resta en comerços i diverses empreses del Masnou que any rere any hi col•laboren. Es tracta d'alumnat del segon cicle d'ESO dels diferents centres de la vila. El programa GEODA és una mesura d'atenció a la diversitat que ajuda a preparar per a la incorporació al món laboral.

I, finalment, en l'àmbit del foment de l'emprenedoria i l'ocupació, cal esmentar dues iniciatives més que hem anat consolidant aquests darrers anys. Aquest any ja anem per la sisena convocatòria dels Premis d'Emprenedoria Jove, que tenen un import de 6.000 euros per donar suport a projectes d'emprenedoria per a menors de 35 anys residents al Masnou. I els dies 7, 8 i 9 tindran lloc les IV Jornades d'Ocupació d'Alella, el Masnou i Teià, encaminades enguany a millorar el procés de recerca de feina.

Esperem continuar aquestes i altres noves iniciatives que permetin el foment i la incorporació dels nostres joves al món laboral.
 

Entrades al bloc