Nou curs polític

3 de setembre del 2018.

S'acosta la Diada. Un any més, hi ha previstos diferents actes al Masnou organitzats per les entitats i el mateix Ajuntament. Enguany tindrem la historiadora Anna Sallés, que farà la conferència la vigília de la Diada a la sala de plens de l'Ajuntament del Masnou. L'endemà, l'ofrena floral, i a la tarda, la manifestació a Barcelona.

Se'ns acosta una tardor marcada pel judici contra els nostres representants polítics a la presó i l'exili. Caldrà fer un esforç, no només per denunciar la situació, sinó per remarcar els aspectes polítics d'aquest judici. Haurem de demostrar la nostra solidaritat, però també reforçar els objectius pels quals es dona aquesta situació, especialment pel que fa a l'1 d'Octubre, data en què els nostres representants van voler donar la paraula a la població del nostre país per poder decidir el nostre futur col·lectiu.

Portem uns dies amb la polèmica dels llaços grocs a l'espai públic. Seria un error que aquesta polèmica sobre els símbols centrés el debat polític. L'argument que l'espai públic ha de ser neutral no té ni cap ni peus. L'espai públic és per a tothom, sempre que s'utilitzi amb respecte. Principalment Ciutadans ha atiat aquesta polèmica. No oblidem que és una organització política que va néixer per trencar la societat catalana, el que podríem anomenar una operació d'estat per intentar dividir la nostra societat. L'argument que el llaç groc representa  només una part de la societat catalana és una altra fal·làcia. El llaç groc només posa de manifest una anomalia en la nostra societat: l'existència de presoners polítics. No podem caure en provocacions i hem de reforçar les motivacions que van dur tota una sèrie de membres del nostre Govern a aquesta situació. Davant d'una causa política, ens cal reforçar les accions polítiques i la solidaritat per aconseguir la llibertat de tots els empresonats i exiliats polítics.

Entrades al bloc