Un govern més ampli i fort

Fa tot just una setmana vaig decretar un nou cartipàs municipal, fruit de l’acord per a la governabilitat signat entre ERC i PSC. La crisi sanitària de la COVID-19 i les seves conseqüències socials i econòmiques requereixen una governança sòlida, responsable i amb dedicació al municipi, com he dit en reiterades ocasions.

Quan vam aprovar inicialment el Pla per a la reactivació social i econòmica del Masnou, vaig anunciar que obriria converses amb altres formacions polítiques amb l’objectiu de fer el govern més ampli possible, i així ho vaig fer amb JxC i PSC, els dos grups que van participar més en l’articulació d’aquest pla. Així com existeix consens en les propostes de reactivació, les converses entre formacions polítiques han palesat que amb JxC no existeix tal consens per a una governança compartida i tenim plantejaments oposats sobre el rumb que ha de prendre el municipi, mentre que amb el PSC hem consensuat uns principis i prioritats bàsics sobre els quals pretenem bastir un govern sòlid i estable, indispensable per a la reactivació, amb la direcció de l’Alcaldia.

El nou Govern municipal, format per set dones i cinc homes, ha començat a caminar de la mà d’un pressupost municipal per al 2021, aprovat dijous passat, sense gaire marge per a despeses no compromeses, tot treballant per estar preparats per a la futura incorporació de romanents i fons d’altres administracions. Presidit per Esquerra Republicana, continuarem actius en el compromís amb el país, com a força inequívocament independentista i d'esquerres. I un cop actualitzat el Pla d’actuació municipal a les circumstàncies actuals, continuarem apostant per una mobilitat sostenible, la creació d'un parc d'habitatge públic i la recuperació d’espais públics, o la participació real de la ciutadania en la línia encetada amb els pressupostos participatius, entre d’altres. Amb la mà estesa a l’oposició per obtenir sempre el màxim consens possible i, sobretot, amb el treball basat en el rigor i la proximitat amb els veïns i veïnes del Masnou

Entrades al bloc